Ga naar de inhoud

Tot 80% sneller content schrijven met deze AI copywriting tool

 • SEO
AI copywriting software tool voor marketeers

Heb je ooit de taak gehad om een stuk content te schrijven, en gewild dat je ook gewoon iemand kon betalen om het werk voor je te doen?

Misschien is het een Facebook-advertentie die je moet maken, een marketingmail voor een e-mailcampagne, of een lange blogpost.

Zit je daar maar naar een leeg document te staren, hopend dat de woorden zichzelf zouden typen.

Een uur later zit je op YouTube te browsen zonder ook maar één woord geschreven te hebben. Komt het iemand anders ook bekend voor?

Wat als er een tool was die je door je writer’s block kon helpen en voor jou de content kon schrijven?

Nou, het is je geluksdag, want die tool bestaat gewoon!

Jasper.ai is een schrijfsoftware die de kracht van kunstmatige intelligentie gebruikt om, op magische wijze, de woorden direct op je scherm tevoorschijn te toveren voor allerlei use-cases (advertentieteksten, blog posts, e-mails en meer).

Jasper is zelfs zo goed in AI copywriting dat het de marketingwereld aan het veroveren is en mensen helpt SEO content en blogs te produceren in een fractie van de tijd die ze gewend zijn.

Ik ben een van de blije Jasper gebruikers die deze tool heeft gebruikt om te helpen teksten voor mijn klanten te schrijven – blogs, advertenties, dienstenpagina’s en nog veel meer.

Vanwege mijn eigen enthousiasme, de kwaliteit van deze tool en wat een ander er ook aan kan hebben, voelde ik me zowat verplicht om er een blogpost aan te wijden.

En nee, maak je niet druk, deze lovende blog is niet geschreven door Jasper 😄

(direct naar een kosten-baten berekening? kijk hier)

Wat is Jasper AI?

De artificial intelligence copywriting assistent Jasper is schrijfsoftware gebouwd op de GPT-3 API van OpenAI. Daaroverheen zijn hun eigen AI modellen gebruikt om het genereren van tekst zo goed mogelijk te maken.

Het resultaat: je kan het schrijven van content (deels) automatiseren.

AI copywriting onderscheidt zich van traditioneel tekstschrijven doordat het je helpt bij alles wat met tekstschrijven te maken heeft, niet alleen bij artikelen en blog posts. Van e-mail nieuwsbrieven, tot berichten op sociale media, persberichten, webpagina’s en nog veel meer!

En waar je een tekstschrijver eerst moet briefen en dan maar moet hopen dat je idee begrepen is, heb je bij Jasper altijd zelf de strekking van het verhaal in de hand.

Benieuwd naar een impressie van deze schrijfassistent op basis van kunstmatige intelligentie? Kijk gauw deze video!

Jasper.ai heette voorheen Jarvis.ai en dáárvoor Conversion.ai. De naam Jarvis hadden ze nog niet zo lang, maar daar hebben ze afscheid van moeten nemen vanwege copyright issues met Marvel.

Het team van Jasper heeft de laatste jaren een aantal overnames gedaan om hun product zo goed mogelijk te maken. Zoals de overname van ShortlyAI, een copywriting tool waarmee je de AI verder kunt laten schrijven aan je tekst.

En de acquisitie van Headlime, een Nederlands bedrijf dat zich specialiseert in het maken van de best converterende kopteksten. Als gevolg hiervan is het Nederlands van deze AI copywriter een stuk verbeterd.

Ik maakte ook al een artikel over hoe je de beste Nederlandse teksten uit AI writing tools kunt krijgen.

Hoe werkt Jasper AI?

Simpel gesteld werkt Jasper AI door de kracht van kunstmatige intelligentie en machine learning te gebruiken om tekst van menselijke kwaliteit te produceren, om zo overtuigende teksten te schrijven voor blogposts, advertenties, social posts, marketing-e-mails en meer.

Op de achtergrond gebruikt Jasper GPT-3-technologie (een autoregressief taalmodel).

Klinkt behoorlijk technisch en verwarrend, toch?

Maak je geen zorgen, het is eigenlijk heel gemakkelijk te gebruiken. Iedereen kan in korte tijd content maken met deze robot. Of je kunt iemand inhuren om het werk voor je te doen terwijl jij lekker achterover leunt.

Er zijn in de basis twee abonnementen, Starter en Boss Mode. De goedkopere en de duurdere, zeg maar. Hierbinnen vallen bepaalde functionaliteiten die ik met je zal doornemen.

Templates inzetten met het Starter Plan

Het Starter abonnement werkt alleen met templates. Dit is de meest simpele vorm van het gebruik van deze AI copywriting tool.

Je kiest een template, vult de gevraagde velden met jouw input, drukt op ‘Generate’ en Jasper geeft je een aantal opties terug.

Enkele van de leuke templates die in deze versie van de tool zitten:

 • Blog post intro, voor als je niet weet hoe je moet beginnen
 • Feature to benefit, die een productkenmerk uitlicht en laat zien wat de gebruiker eraan heeft
 • AIDA framework (attention – interest – desire – action)
 • PAS framework (problem – agitate – solution, veelgebruikte copywritingtechniek voor landingspagina’s)

Door de output van meerdere losse templates in een document te plakken heb je snel een opbouw staan van waarover je kunt schrijven. Dan kun je zelf de ontbrekende info invullen.

Hier een korte video over hoe templates werken.

Content genereren als een baas met Boss Mode

Boss Mode is de ultieme versie van deze artificial intelligence copywriting tool. De Boss Mode werkt met Cloud Documenten, in plaats van dat je alleen de templates kunt gebruiken.

Dit klinkt vrij basaal, met Word 365 of Google Docs heb je dit toch ook? Nou, het zit net even anders. De documenten binnen Jasper hebben namelijk flink wat functionaliteiten.

Binnen je cloud document kun je de volle kracht van deze AI copywriting software inzetten.

Zo is er bijvoorbeeld de Power Mode, waarmee je de templates in de zijbalk opent en ze direct kan invoegen in het document waar je aan werkt.

Boss Mode bevat ook integraties met Grammarly, Copyscape en Surfer SEO indien je daar accounts voor hebt.

En er zijn drie hele vette functionaliteiten die het waard zijn om apart uit te lichten!

 1. Compose
 2. Commands
 3. Recipes

1. ‘Compose’-knop met uitgebreide lookback

De eerste gave functie die Jasper Boss Mode biedt, is een “Compose” knop. Dit betekent dat je alleen maar op de knop hoeft te drukken om meer tekst te produceren.

Je kan zo vaak als je wilt op de knop “Compose” drukken en dit keer op keer herhalen. De artificial intelligence maakt je zinnen en alinea’s voor je (af).

Overzicht van wat er kan met een Jasper Document

Om dit te kunnen kijkt de AI tot 3000 karakters terug naar boven (lookback), om daaruit de beste context op te maken voordat hij nieuwe uitvoer genereert.

Op deze manier kun je Jasper zoveel output laten produceren als je wilt en dan teruggaan en menselijke bewerkingen maken, wat je efficiëntie flink zal verhogen.

Met de sneltoets Cmd+J / Ctrl+J laat je de AI verder schrijven waar je tekst gestopt is.

Je kunt zelf ook een zin beginnen en die laten afmaken door Jasper, zo heb je meer controle over waar je het verhaal naartoe stuurt.

Welke voordelen biedt een uitgebreide lookback?

 • De AI zal zichzelf minder herhalen.
 • Jasper zal veel relevantere inhoud creëren, omdat hij van tevoren meer inhoud kan lezen en daar de context uit opmaakt.
 • Je zult sneller kunnen schrijven omdat je inhoud van hogere kwaliteit krijgt. Wat betekent dat je minder tijd kwijt bent aan menselijke bewerkingen en meer tijd hebt om Jasper content voor je te laten produceren.

2. Commands

De volgende krachtige functie die je met de Boss Mode ontgrendelt, is de mogelijkheid voor het uitvoeren van commando’s.

Hiermee kun je de AI precies vertellen wat je wilt dat hij schrijft door Jasper Commands te gebruiken.

Stel dat je bijvoorbeeld een blogpost wilt schrijven over zonnepanelen.

Je zou een Document kunnen openen en een command typen die zegt: “Schrijf een intro alinea over zonnepanelen.”

Na het uitvoeren van de opdracht met behulp van de sneltoets Cmd + Enter / Ctrl + Enter zul je zien dat Jasper je opdracht omzet in een uitstekende introductieparagraaf voor je blogpost.

De GPT-3 engine leest jouw input, begrijpt wat er staat, en komt zelf met de best mogelijke output.

Je kunt Commands gebruiken om Jasper je te laten helpen bij het schrijven van een hele blogpost in een mum van tijd.

Gebruik bijvoorbeeld meerdere Commands om een ​​introparagraaf, een outline, een conclusieparagraaf en al je lopende tekst te genereren.

Bij het maken van content ten behoeve van SEO ben je met AI gewoon een stuk sneller, en je zit minder gauw zonder inspiratie.

3. Recipes

Zou het niet handig zijn om al deze Commands automatisch aan je editor toe te voegen, als een soort sjabloon dat je elke keer kan hergebruiken? Dat vond het team van Jasper ook!

De Recipes (recepten) functionaliteit betreft vooraf gedefinieerde workflows die een lijst met Jasper-commando’s bevatten, waarmee je een bepaald resultaat kunt bereiken.

Zie het als een gestandaardiseerde lijst met Commands die je één voor één uitvoert om te komen tot een blog, sales email, advertentietekst, etc.

Het enige dat je hoeft te doen is de opdrachten uitvoeren en je hebt het grootste deel van je schrijfwerk al voltooid.

Houd er rekening mee dat je voor al dit copywriting geweld het Boss Mode abonnement moet hebben. Als je alleen het Starter-abonnement hebt, kun je Jasper’s Recepten, Compose en Commando’s niet gebruiken.

Voordelen van het gebruik van Jasper.ai

Enkele van de voordelen van het gebruik van Jasper zijn:

 • Verhoogde productiviteit: Met Jasper kun je sneller en beter schrijven. Geen writer’s block meer dankzij een druk op de Compose-knop. Zie het als een 80-20 werkverdeling tussen de tool en jezelf.
 • Kennis over bijna alles: Jasper’s kunstmatige intelligentie helpt je SEO content en teksten te maken over van alles, ook onderwerpen waar je weinig kennis van hebt.
 • Gemakkelijk schaalbaar: Het enige wat je nodig hebt is meer tijd. Of leer iemand anders binnen één uur hoe de tool werkt, dankzij de Jasper Bootcamp van ca. 45 minuten aan videomateriaal.
 • Meerdere talen: Het is mogelijk om in meer dan 25 talen content te genereren, waaronder in het Nederlands, Engels en Duits.

Wat kost deze AI schrijf-assistent?

Jasper AI biedt twee abonnementen die aan ieders behoeften voldoen: Starter en Boss Mode.

Het Starter-abonnement begint bij $29/maand en geeft je toegang tot 20.000 woorden per maand en alle Templates.

Het Boss Mode-abonnement begint bij $59/maand en geeft je toegang tot maandelijks 50.000 woorden. Hierbij horen niet alleen de Templates, maar ook de functies:

 • Long Form Assistant (cloud document om in te werken)
 • Compose-knop
 • Lookback van 3000 karakters om aanvullende context uit op te maken
 • Commands
 • Recipes
Wat kost een AI copywriting tool?

Je kunt Jasper sowieso altijd 5 dagen risicovrij testen. Ook al heb je al iets betaald, als blijkt dat je ontevreden bent over de tool kun je je geld zonder gezeur terugkrijgen. Of zoals ze zelf zeggen:

Our 100% No-Risk Money Back Guarantee

“Over the next 5 days, make an informed decision if Jasper meets the hype. If you’re not whistling with joy from the content Jasper wrote for you, then simply email hey@jasper.ai we’ll instantly refund 100% of your money. No questions asked. I’m confident that when you sign up today, you’ll get exactly what you need to write content at scale, fast.”

Gratis Boss Mode trial: 5 dagen met 10.000 woorden (+10k bonus!)

Deze titel zegt het al. Je kan een 5-daagse gratis trial aanvragen voor de Boss Mode. Hierin kun je normaal gesproken 10.000 woorden verbruiken (laten genereren door AI).

De 10.000 woorden die je krijgt in je trial zijn eigenlijk een soort credits. Ieder woord dat gegenereerd wordt door Jasper.ai kost je een woord/credit. Alles wat je zelf typt wordt niet meegeteld als verbruikte woorden.

Heb je liever wat meer speelruimte dan alleen de standaard 10k woorden?

Via deze link kun je tijdelijk nóg 10.000 woorden extra krijgen binnen je gratis trial.

Je trialperiode komt daarmee op 5 dagen waarin je 20.000 woorden kan genereren. Daar kun je behoorlijk wat mee experimenteren!

⚠️ Aanrader: bekijk eerst de Jasper Bootcamp voordat je volle bak aan de slag gaat. Dit is een reeks van video’s van in totaal ca. 45 minuten waarin je alles leert om goed met deze AI copywriting software te werken.

Let er wel op dat je in de beginfase – wanneer je bekend aan het worden bent met de tool – waarschijnlijk wat meer woorden zal verbruiken. Dit komt doordat je moet wennen aan welke input leidt tot welke output. Vandaar dat het volgen van de Bootcamp juist wordt aangeraden als je met je trial begint!


Voor wie is het Starter Plan geschikt?

Het Starter abonnement is het meest geschikt als je veel gebruikmaakt van enkel korte copy. Dingen als:

 • Productomschrijvingen voor je webshop
 • Advertentieteksten voor Google en Facebook
 • Social posts
 • Meta titles en descriptions voor SEO

Het Starter Plan is niet geschikt voor jou als je artificial intelligence wilt inzetten om te helpen bij het schrijven van long form content. Dat zijn dingen als blogs, how-to’s, dienstenpagina’s, e-books, etc.

Voor wie is Boss Mode de beste optie?

Boss Mode is naar mijn idee de beste optie voor iedereen die veel tekst produceert. Of het nou gaat om blogs, eBooks, websitepagina’s, SEO content, folders of andere informatie. Met Jasper’s Boss Mode kun je 9 van de 10 keer uit de voeten.

Je bent tig keer efficiënter met een tool als Jasper.

Wat mij betreft is de Boss Mode een no-brainer.

Als je kijkt wat je aan snelheid wint en wat je aan functionaliteit en gemak krijgt – ook ten opzichte van het Starter Plan – dan rechtvaardigen de Boss Mode functies de meerprijs zeker.

Daarnaast werkt het schrijven met kunstmatige intelligentie in nagenoeg alle branches. En kent Jasper je niche toch nog niet zo goed als je had verwacht, kun je de tool altijd voorzien van de meest belangrijke info bovenin het document. Met de lookback wordt jouw informatie gelezen en begrepen.

Zo kun je Jasper ‘primen’, jouw info wordt meegenomen als contextuele input. Hierdoor wordt je output beter, verbruik je minder woorden en kun je deze tool ook inzetten in de meest lastige branches.

Is deze AI copywriter de prijs waard?

Als je een copywriter bent, of een marketeer die veel met content werkt, dan is Jasper het maandbedrag dubbel en dwars waard!

Ga maar eens na. Hoe lang ben je zelf bezig als je een blog van 1000-1500 woorden moet schrijven?

Twee uur? Drie uur? Vier uur als het een ingewikkeld onderwerp is?

En wat krijg je betaald in die tijd? Of voor die hoeveelheid woorden (als je per woord betaald wordt)?

Als je een geoefend gebruiker bent, kun je met Jasper AI SEO content zoals een blog schrijven in 10 minuten!

Los van die 10 minuten voor het schrijven, zul je nog wel wat tijd steken in het fact-checken, stukje redigeren en andere dingen om je content netjes te publiceren.

Maar al reken je 30 minuten per blog van 1000-1500 woorden, dan ben je toch alsnog stukken winstgevender mét Jasper dan wanneer je alles handmatig zou doen?

Het is gratis, dus waarom niet proberen?


Bereken hoe snel deze AI tool uit kan


Een Boss Mode abonnement voor Jasper.ai is er vanaf $59. Overtuigd? Vraag hier de trial aan.


Met je trial kun je in ieder geval 5 dagen knallen! Ik ben erg benieuwd naar de content die je weet te maken met de hulp van Jasper.

Qua blogposts heb ik gemerkt dat Jasper het sterkst is in het maken van zogenaamde ‘listicles’: blogartikelen die in de basis bestaan uit een lijst. Denk bijvoorbeeld aan “de 5 beste manieren om…” of “de 9 leukste locaties om…”. Dit soort artikelen scoort ook al sinds jaar en dag goed in Google. Doe er je voordeel mee!

Wat vind jij van deze (kunstmatig) intelligente copywriting assistent? Of heb je wellicht betere ervaringen met een andere tool waarmee je blogs en andere teksten kunt genereren?

Of misschien gewoon een vraag over de tool? Ik ben een fervent gebruiker dus kan je vast assisteren met enkele vragen. Laat het me weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *